Skip Navigation LinksAbout-Us

Hakkımızda

"FoneFilmFestival" geleneksel olarak düzenlenen ulusal ve uluslararası kısa film festivalidir. Ancak pandemi koşulları nedeniyle bu yıl ulusal düzeyde düzenlenmesine karar verilmiştir. Asfen İnşaat ve Yatırım sponsorluğunda bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan "FoneFilmFestival", bugün dünyamızda gittikçe genişleyen ve çeşitlenen film alanındaki amatör ve yarı-profesyonel, yaratıcı video ve film yapımcılarını bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Festivale son katılım tarihi 5 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 17:00'dir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü'nün bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği festival ulusal düzeyde 'Lise' ve 'Üniversite' kategorilerinden oluşuyor. Kıbrıs'ın kuzeyinde bir kısa film kültürü oluşturmak, kısa film yapmayı özendirmek amacıyla başlatılan festival, genç öğrencilerimizin sinemaya olan ilgilerini artırmayı, sevdirmeyi, yaymayı ve öğrenci sinemacıları desteklemeyi, bu yolla ülke sinemasının gelişimine ve tanıtımına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Yarışmanın bu yılki konusu 'Geleceği Düşlemek' olarak belirlenmiştir. Bu konu parantezin içinde belirtilen örneklerden ya da bunların dışındaki konuyla bağlantılı herhangi bir temadan oluşabilir (Umut, Yuva, Çevre, Sağlık, Ekonomi, Toplum). Yarışmaya 'Lise Kategorisi' için KKTC liselerinde olduğunu belgeleyen, 'Üniversite Kategorisi' için KKTC üniversitelerinde öğrenci olduğunu belgeleyen herkes katılabilir.

Yarışmaya katılmak için kayıt sekmesindeki online formu doldurduktan sonra kayıt işleminiz tarafımızca alınır, daha sonra 5 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 17:00'a kadar; online başvuru formunun imzalı hali ('Form' sekmesinden indirebilirsiniz, imzaladıktan sonra scan dosyası ya da fotoğrafı), öğrenci belgesi, filmin konusu (sinopsis), varsa filmin afişi ve filmden fotoğraflar (elektronik ortamda), yönetmenin/yönetmenlerin fotoğrafından oluşan belgelerin "fff@emu.edu.tr" e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Tüm katılımcıları şimdiden tebrik eder, yarışmada başarılar dileriz.